Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,10 zł , zmiana od tamtej pory: -60,92%

Re: Dywidenda

Ja DEKTRĘ mam od grudnia 2017 roku. Pierwsze pakiety kupowałem po 11,60 PLN. Spadki w roku 2020 spowodowały, że podwoiłem liczę posiadanych akcji dokupując ich część nawet po 4,24 PLN.
Świetna spółka dywidendowa ze stabilnym rodzinnym akcjonariatem. Spółka korzysta na wzroście cen materiałów będących w jej portfolio. Zazwyczaj spółka cechowała się bardzo słabą płynnością, ale w maju i czerwcu zauważyłem kilka dość pokaźnych pakietów.
Mój okres inwestycji na tej spółce to 1280 dni. Średnia zakupu 7,45 PLN. Zwrot z inwestycji 78% na różnicy kursowej + 24% z dywidend.
Osobiście uważam, że jeżeli nie dojdzie do trzęsienia rynkami, to spółka ma szansę na swoje ATH. Natomiast jej słaba płynność powoduje, że można załapać się na okazje zakupowe.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.