Spółka ma po prostu inny profil inwestycyjny niż wielu na tym fotum by chciało, tzn jest nudna, przewidywalna, lekko rosnąca, bardzo tania i tym samym mająca bardzo wysoki earnings yield. Nie jest to spółka szybko rosnąca i nie stanie się taką, więc Ci którym się to nie podoba niech po prostu przesiądą się na inną spółkę która spełnia ich wymogi i po kłopocie. Dla mnie na przykład, to że ta spółka jest taka jak jest oznacza możliwość włożenia większych pieniędzy bez fundowania sobie nerwicy. Dla mnie to raczej alternatywa dla inwestycji w mieszkania, które btw teraz raczej należy sprzedawać z racji na rosnące stopy.
A jak ktoś ma wszystkiego 100k PLN, uważa że to dużo i koniecznie chce natychmiast mieć drugie 100, to wydaje mi się że to nie jest właściwy temat dla takiej osoby.
A propos jakości zarządzania spółką, to spójrzcie sobie jak ona urosła na przestrzeni ostatnich 5-8 lat (+dywidendy),porównajcie to z innymi alternatywami inwestycyjnymi w tym okresie i zastanówcie się jeszcze raz czy aby na pewno jest na co narzekać.