Witam po świętach - mam nadzieje że dla wszystkich szczęśliwe
Cos tak patrze że dziś zakończyliśmy obrót a od 3 grudnia sesje dłuższe- e tam na naszym procadziku to nie ważne Może jakbyśmy an te 2 fixy przeszli było by ciekawiej
Swoja drogą to ciekawe ile wzieli za takie wdrożenie Jakie sa perspektywy dla rozwoju tego rynku
http://www.procad.pl/pf/page/mngt/obj/99969_SAPA_Aluminium_wdraza_zarzadzanie.html
W m-cach listopad - grudzień przybyło 10 kont producentów z nowymi bazami produktów. Stworzenie jednej bazy czasem to kilknaście tysięcy złotych Można stwierdzić że portal rozwija się w szybkim tempie i same wpływy z abonamentów coroku stale się zwiększają- podejrzewam że zysk w styczniu/grudniu z tego tytułu jest największy
Oprogramowanie jeśli promocje autodesk zaskoczyły (a jest tego troche w każdym segmencie asortymentu) i w 4 kwartale ujrzymy przychody podobne do tych jakie miały miejsce 2-3lata temu (7mln) a marża na oprogramowaniu będzie podobna do tej z przed roku (12%) to będzie pięknie 0,84 mln z oprogramowania jak za dobrych starych czasów czy jest to możliwe pewnie tak ale jak nawet wyrobia połowe tego to przyrost usług własnych wienien nadrobić te kilka set tysięcy - liczę że zysk na sprzedaży usług z oprogramowania w 2010r przeskoczy na luzaka 1 mln (względem 0,8 mln 09)-po cichutku liczę że będzie to 1,1 mln Jedno co mnie zastanawia to gdyby tak było po dodaniu Autorka z 0,2mln to operacyjniaka osiągnelibyśmy normalnie 0,90 mln a to normalnie wydaje się jakoś zbyt optymistyczne ale w zasadzie ja nim jestem Nie czarujmy jesli Procadzik ma być wielki po dyszcze to takie wyniki w cuglach winny się sypać- nikt tu nie siedzi dla śmiesznych 0,5 mln co roku