Wg mnie żaden z tych scenariuszy... Co to znaczy "duży kapitał"....? Ulica potrafi mieć kilkanaście tyś i więcej akcji jeśli kupiła przynajmniej rok temu. To znaczy że ten duży kapitał to ktoś kto ma przynajmniej kilkadziesiąt tyś akcji i wiecej. Na tej spółce wychodzenie z takich ilości przy ostatnich obrotach oznaczałoby mały armagedon na kursie. Moim zdaniem jeśli był taki scenariusz to odbył się gdy kurs kilkukrotnie przechodził 35zł i podchodził pod 36... sam tak zrobiłem. Można było bez stresu wystawić spore pakiety na sprzedaż bo podniecona lewa stona brała łapczywie wszystko jak leciało.... Dla mnie bardziej realny jest scenariusz bezwładnego opadania kursu bo nie ma teraz istotnych czynników by były wzrosty... one oczywiście się zaczną ale chwilkę poczekamy na jakieś informacje ze spólki(wyniki za 1kw, dywidenda, nowe projekty) które by miały na ten ruch wpłynąc. W przeciwieństwie do większości z was duzi gracze jednak podpierają się AT bo inwestowanie to ich zawód i nikt nie będzie polegał na intuicji i marzeniach. Ja też nie walczę z nurtem bo jako drobny nie wygram. Sama ulica nie ma siły teraz podnieś kursu. Jesteśmy w korekcie ale cały czas w kanale wzrostowym, wzorem mocniejszych i z większym kapitałem ustawiam się na kupno poniżej 29. Uważam że to rozsądne dla tych co nie mają obecnie akcji a także dla tych co chcą powiększyć swoje posiadanie przed przewidzianym atakiem na 40 i dywidendą.