Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: DUON - WIDŁY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No takie powroty do domu lubię, szkoda że dzisiaj nie mogłem po otwarciu obserwować ale zamknięcie wielce mnie satysfakcjonuje. Dzisiaj więcej postów się na forum pojawiło aż mi trochę zeszło żeby przeczytać, ale też nie ma co się dziwić przy takim wzroście to i chęć do komentowania większa, obejrzałem wypowiedź prezesa nic nowego oprócz tego że dodatkowo na podniesienie prognozy będą miałby najprawdopodobniej inwestycje w Czechach już w tym roku wpływ ale zaskoczenie wielkie raczej żadne ale zawsze lepiej jak potwierdzone. Co do tego że niektórzy pisali że mimo tak pierwszego kwartału i ogólnie optymizmu co do kolejnych kwartałów oraz dodatkowych plusowych informacji nie podnieśli prognozy już teraz, albo że prezes zdecydowanie o tym nie mówi to nie ma co się dziwić. Odsyłam do wcześniejszych wypowiedzi prezesa który zdecydowanie mówił że chcą teraz robić odwrotnie, zaskakiwać na plus rynek, niż robili to w przeszłości jeszcze przy starej nazwie firmy i nie ma co się dziwić i uważam że takie stonowanie informacji jest jak najbardziej na miejscu a nawet wręcz wypada z czystej przyzwoitości na dawne czasy.
A i w związku z insynuacjami co do jakiegoś kwartału ujemnego skoro tak stonowanie mówił prezes pomijając mój argument przytoczony wcześniej, dodam że w wcześniejszych wywiadach jak byk było powiedziane że wszystkie kwartały będą dodatnie, więc to niech zostanie za komentarz, pisałem o ekscytującym tygodniu ale pierwszy dzień mnie mile zaskoczył, pozdrawiam i więcej optymizmu choć nie dziwie się niektórym osobom bo co jak co giełda uczy pokory.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.