Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: drugi ZWG.

Dnia 2013-03-19 o godz. 11:18 ~kosmaty50 napisał(a):
> no może i np w 2020 i tak będzie-pytanie tylko czy ktoś
> jest zainteresowany?przecież jak ktoś inwestuje pieniądze
> na new connect to nie na emeryturę-chyba że jest... to może
> i tak

Kłapouchy (bez urazy), kilka lat temu namawiałem swoich kumpli i rodzinę aby inwestowali w emerytury i brali na NC papier EEX, mniej więcej po złotówce. Wiedziałem, że spółka znalazła zaje... lukę rynkową i opracowała doskonały model biznesowy. Obłupił się mój kuzyn, którego namawiałem na zainwestowania, kupił za równiutko 100tys ze średnią około 1zł i kilkanaście groszy. Doszliśmy już prawie do 2 zł na EEX i wtedy fundusz wywalił chyba z 30% papieru, cena dramatycznie wróciła do złotówki. Sprinterzy wywalili papier na wyścigi a ci, którzy rozumieli cudowny sposób na biznes właścicieli EEX powiększali pozycje (np, Sławek z forum).

Po miesiącu papier ruszył, po roku gdy EEX przechodził na dorosła giełdę sprzedałem (tak planowałem) po 8 zł a po 2 latach papier ocierał się o 24zł...

Pomiędzy dawnym EEX i AEDES są wielkie różnice a łączy jedynie jedno, świetnie radzą sobie z własnym biznesem, zarabiają i przynoszą wymierny dochód. EEX pomimo genialnego modelu biznesowego ma dosyć nisko granice rozwoju, ich rynki zbytu nie wchłoną więcej towaru (komponentu do tworzyw) a i w końcu konkurencja sie rozrusza. AEDES teoretycznie nie ma granic rozwoju i może powtórzyć drogę gigantów budowlanki.

Kłapouchy, schowaj papier głęboko, zabezpiecz aby się nie zniszczył i zapomnij o AEDES na rok, to nie papier dla sprinterów, to moim zdaniem świetna inwestycja na dłużej.

(Jak oczekujesz spektakularnych "jazd" to obserwuj SPC) ;)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AEDES 14,29% 0,10 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.