Dnia 2024-06-13 o godz. 10:48 johngalt1 napisał(a):
> Jest czerwiec 2024, KGN ciągle przepala gotówkę, nie inwestuje w rozwój a jej usługi nie są już tak naprawdę nikomu potrzebne (bez prądu i ciepło można się spokojnie obyć), klienci łatwo mogą się odwrócić na pięcie i zrezygnować z usług, a jeśli nawet nie, to byle kto może teraz w tydzień uruchomić konkurencyjny biznes w garażu i wytwarzać prąd i ciepło. W dodatku największe wydatki spółka ma dopiero przed sobą... Jednym słowem - beznadzieja. Jedynym pozytywnym elementem jest, moim skromnym zdaniem, to, że de facto jest to spółka państwowa. To gwarantuje doskonałą jakość zarządzania i maksymalizowanie wartości dla akcjonariuszy.
>
> Dlatego też, ponieważ jestem masochistą z natury, i uwielbiam ból strat, postanowiłem zakupić akcje tej firmy. Liczę na to, że straty, które poniosę, przyniosą mi nareszcie ukojenie. Mam nadzieję, że nie rozczaruję się tak bardzo, jak wtedy gdy kupiłem akcje KGN po dwadzieścia kilka złotych dzięki dobrym radom wielu doświadczonych inwestorów na tym forum, którzy otworzyli mi oczy na wiele spraw, a zwłaszcza na tragiczne perspektywy tej spółki. Niestety nawet najgorsza spółka może wzrosnąć. Ot taka nieefektywność rynku.
Słaby ten mój żart, ale wszystko zgodnie z planem, więc dzisiaj 08.10.2024 dokupiłem +1458 x 55. Czy za 2 lata cena wyniesie 200 zł? Moim zdaniem tak właśnie będzie, ale to oczywiście nic pewnego.