Wracając do mojego wpisu z 28.07.25 i mojej zabawy z kreskami doszliśmy jednak do poziomu drugiego wsparcia (ok.94,5) i osobiście zgodnie z założeniami powiększam pozycję wykorzystując zysk z akcji redukowanych powyżej 120 zł; jutro piątek i optymalne zamknięcie tygodnia to okolice 103 zł., co potwierdziłoby słuszność obranej strategii; jednak zamknięcie tygodnia poniżej poziomu 94 zł zmusi mnie do większej redukcji pozycji, ze wzgęldu na zwiększające się ryzyko spadku do 84 zł, a potem 72.
Od strony fundamentalnej nie widzę jednak powodów do realizacji scenariusza negatywnego; po deklaracjach spólki o przechodzeniu w umowach na model subskrypcyjny, skupianiu się obecnie na dużych klientach zdolnych do wykorzystywania dużego potencjału platformy i spekulacjach, że w I kw. spółka zaksięgowała w całości przychody tegoroczne z umowy z Rabobankiem obawiałem się, że II kw. moze zakończyć się wręcz spadkiem przychodów - dlatego ponad dwukrotne zwiększenie przychodów w stosunku do II kw. 2024 zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie; III kw. to monetyzacja umowy raportowanej 5 sierpnia, więc ze strony przychodowej nie powinno być negatywnych zaskoczeń, a finalizacja którejkolwiek z negocjowanych umów powinna w takich warunkach spowodować wyskok kursu i pozostawanie obecnie bez akcji jest bardzo ryzykowne. Osobiście rozumiem zniecierpliwienie akcjonariuszy raportowaniem księgowych strat spowodowanych programem motywacyjnym, ale wielkość tego programu jest określona uchwałą WZ, nie ma wpływu na sytuację finansową spółki, a poduszka finansowa z ostatniej emisji akcji i zrealizowanie całości przychodów z 24 w I poł. 25 pokazuje, że w spółce dzieje się dobrze i nawet gwałtowne korekty nie powinny przeszkodzić kontynuacji trendu wzrostowego.