Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,34 zł , zmiana od tamtej pory: -23,53%

Re: dokupiłem dzis 9 K akcji

Dnia 2015-06-18 o godz. 18:27 ~jacek napisał(a):
> Dnia 2015-06-18 o godz. 18:04 ~jacek napisał(a):
> > mamy nastepujące teorie
> >
> > 1. klapa - przekrety - zlodziejstwo
> > Zastanówmy się, czy to może mieć miejsce. Jaki sens jest ukraść parę milionów ze spółki, w której ma się np. 7 % w akcjach. Kradnąc rozwalamy firmę. w porządku mamy te skradzione miliony, ale nasze akcje są nic nie warte, bo firma przestaje istnieć. Poza tym kryminał na głowie. Wiec kto mógł k..wa ukraść? może "ten obcy".
> >  Pozostałe opcje możliwe.
>
> Teoria 1 to najgorsza teoria. Na dodatek wskazująca na to, że ten co ewentualnie ukradł jest po prostu głupi myśląc, że jest bezkarny.
> No i zwróć uwagę na to, że niektórzy z tych co zrezygnowali z zarządu i rady nadzorczej mieli akcje po 10 groszy...
>
> Pozostałe opcje trochę mi nie pasują do tego, że nie ma raportu za 2014 rok ani żadnej informacji dlaczego go nie ma.
> Po ile my nie dostali te akcje, brak jest logiki w tym, żeby mogli to zrobić. Nawet po te 10 gr. nie mogą sprzedać, bo jest okres ochronny. A potem śledztwo i pierdel.

Nie wiem jacku jaką logiką mógł się kierować ewentualny złodziej. Widzę tylko, że dobrze nie jest. Do prezesa nie można się dodzwonić (dzwoniłam wiele razy - i nie tylko ja dzwoniłam), komunikatu żadnego nie ma, o raporcie za 2012 rok nie wspomnę. Tak się robi przejęcie w porządnej spółce??? To jakaś farsa...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGTES -1,20% 0,26 2015-10-29 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.