Siema, siema :)
To jest aktualna wycena, ale Mercator skupuje akcje właśnie przez Boś, więc liczę na aktualizacje rekomendacji na wyższą.
Poza tym jeśli wejdą w coś naprawdę dobrego to kurs może przebić 500 zł, tylko jest to na razie owiane tajemnicą. Mieli o tym już powiedzieć w czerwcu. Ja skupiłem akcje pod skup, po 220 do 240 zł teraz. Nawet jak wezmą 1/3 to i tak mam dobry zysk.
Firma ma dużą płynność i zmienność dla mnie to obecnie ulubiona spekulacyjna spółka. Obroty dzienne od kilku do nawet kilkudziesięciu milionów złotych.
Zaleta to to, że jest w WIG20 tym samym kapitał z PPK będziemy musiał też do nich popłynąć takie są regulacje. Bodajże 40 % musi iść w WIG20.
W połowie lipca podadzą szacunki za II kwartał, tak ostrożnie obstawiam koło 330 mln, bo zaksięguje im się sprzedaż z I kwartału (przychód 150 mln z czego marża to będzie pewnie koło 58 % bo to z produkcji towar więc wyższy jak na dystrybucji)
Ceny lecą ale oni wchodzą w sprzedaż online są bodajże obecni w 3 krajach. Do 31 lipca można się zapisywać na skup po 500 zł, ja czekam na ostatnie dni bo chce zobaczyć jaka będzie cena rynkowa. Liczę też na to, że sporo akcji się zablokuje - ludzie się zapiszą i będzie mniejsza podaż a większy popyt na akcje.
Pozdrawiam