Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,80 zł , zmiana od tamtej pory: -21,58%

Re: do Troche spokoju

Temat interesujący, ale grozi nam kłótnią na forum, w której mało będzie o biznesie, a dużo politycznej młócki. Dlatego ja tylko krótko: strategia USA nie jest dobra w dłuższej perspektywie dla Polski, ale w najbliższych latach powinna owocować dodatkowymi szansami dla naszej zbrojeniówki, w tym PRH. Co prawda na razie razem ze Zrembem i partnerami nie jesteśmy jakąś potęgą, a wręcz przeciwnie - czymś w rodzaju startupu z dużymi możliwościami, ale taki Ondas na samych dronach urósł na giełdzie w ostatnim roku o ponad 1000 procent... Sam pisałeś, że niebawem każde lotnisko będzie wyposażone w system antydronowy -( Ondas już wchodzi na europejskie lotniska) a co np. z pozostałą infrastrukturą krytyczną? Elektrownie? Ujęcia wody? A choćby tory kolejowe - będziemy wysyłać piesze patrole żołnierzy na tory w całej Polsce? Czy jednak potrzebne będą drony ? W USA mają dronową szajbę mocno wspieraną przez Trumpa i wojsko. U nas też się zaczyna. Oczywiście, konkurencja olbrzymia, ale myślę, że ten sojusz z amerykansko - estonskim BGW i amerykańskim Ondas poprzez wejście Bergmanna do rady nadzorczej PRH przyniesie oczekiwany przez nas efekt. Myślę też, że i ta umowa o współpracy z producentem kontenerów w USA zaowocuje niebawem umowami, a i Planet B2B zostanie włączony do współpracy. A jest jeszcze inny nasz partner na którego szczególnie liczę w kontekście współpracy z USA - Vigo. Generalnie- przyszłość PRH we współpracy z amerykańskimi partnerami ja osobiście widzę bardzo interesująco. I dopóki nie pojawi się na giełdzie WB, to raczej żadna inna spółka giełdowa w USA nie ma takich szans jak PRH ( I Vigo, ale to w wąskim zakresie). A jak wejdzie WB na giełdę to... rynek coraz częściej zacznie porównywać PRH z WB. No i teraz ja mam pytanie do wszystkich na forum - z jaką kapitalizacją, waszym zdaniem, zadebiutuje WB na giełdzie?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLHOLROZ 0,00% 3,12 2026-01-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.