Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,73 zł , zmiana od tamtej pory: -13,09%

Re: do poczytania

Dnia 2017-03-01 o godz. 10:50 ~voodz napisał(a):
> Dnia 2017-03-01 o godz. 10:22 ~axaa napisał(a):
> > Pytanie do Voodz/Proszę o ocenę sytuacji/ W grudniu 16r ECHO wypłaciło zaliczkę na dywidendę za 16r w wysokości 0,85pln brutto/
> > Czy w Pana ocenie ,patrząc przez pryzmat komunikatów, możliwa jest jeszcze dalsza wypłata dywidendy za 16r/No bo zaliczka to jest ZALICZKĄ:((
> > W MOJEJ OCENIE jest możliwa wypłata nawet 1pln/akcję ; ale możliwa jest też sytuacja że spółka poprzestanie na tej zaliczce 0,85pln/akcję ; i tutaj było by duże rozczarowanie drobnych inwestorów.Pozdrawiam axaa
>
> Sądzę, że jest możliwa wypłata dywidendy, także Pańska ocenę (1zł ) uważam za jak najbardziej realną,
> Już z kimś trochę wcześniej wymieniałem się poglądami odnośnie wysokości dywidendy(niestety nie pamiętam nicka) i generalnie nie byłbym zaskoczony gdyby też była trochę wyższa - kiedyś nawet argumentowałem, co przemawia za wyższą a co za niższą dywidendą za 2016
> trochę sytuację rozjaśni raport za 1q, ja właśnie na niego czekam...........
> Przede wszystkim trzeba patrzeć na echo, EPP, Gryffin(Grupa Gryffin na ten rok ma bardzo ambitne plany) oraz mniejsze - city space, resi4rent, itd jako jeden twór..(ten ostatni będzie coraz aktywniejszy, )
> są też informację... które pośrednio dają nadzieje na duże zyski echo w tym i kolejnych latach, ale na razie za wcześnie żeby o niektórych rzeczach pisać..
>

OK/Przychylam się do Pańskiej oceny/Czekamy na raport/Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ECHO 1,17% 5,20 2026-01-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.