Cześć Tuhajbej i inni mili Panowie, przepraszam ale nie było mnie kilka dni. Praca zawodowa (prowadzę swoją firmę), życie prywatne i zainteresowanie innymi papierami spowodował, że mnie nie było na tym forum. Zresztą od niedawna pisuję na bankierze, bo przedtem jakoś bez tego funkcjonowałam. Na tym forum spotyka się spoko ludzi, a nie raz strach wogóle pisać,bo przypomina to tarzanie się w fekaliach, gdyż jeden z drugim nieźle Ci dokopie- nie mającc nic sensownego do powiedzenia.
Dziękuję za miłe słowa, ale nie zasłużyłam na nie, ponieważ pisąłam tylko to co myślałam w danym momencie i co do jednego się chyba pomyliłam. Chodzi o to że myślałam, iż dojdzie do fuzji karen-techmex i w ten sposób inwestorzy obejmą scor. Inwestorów nie ma, a i plany legły w gruzach, więc sprzedałam chociaż mówiłam znajomym, że nie sprzedam taniej niż po 10 zł. Teraz nie mam akcji techmexu, bo widzę pesymistycznie losy techmexu, ale nie mam zamiaru "naganiać" na spadki i Was zniechęcać. Każdy ma rozum i niech sam ocenia za i przeciw. Może jest coś czego po prostu nie dostrzegam. Ja techmex miałam od 0,90 i skupowałam w górę aż do 1,76, więc i tak wyszłam na tej inwestycji całkiem całkiem. Jeżeli wyczuję, że będzie ok. to wracam do Was. Jakie mam inne akcje? To się ciągle zmienia, bo prowadząc coś swojego mam przez większość czasu podgląd, więc gram często DT, ale mam też inwestycje dłuższe. Akcje będące od jakiegoś czasu w orbicie moich zaintersowań to np. IDMSA (realizacja formacji), Karen, Dudzia, TFON (realizacja formacji), Calatrava, CZP, Vistula, Orco, Drag, Skotan i pozostałe "karkosiki". Jest jeszcze kilka innych akcji... Zresztą nie ważne jakie- ważne kiedy się je kupuje i kiedy sprzedaje :-)))
Co do wpisu "niezorro"- to szanowny młody człowieku, bo z manier mniemam, że bardzo młody- może nie mam tego narządu o jakim piszesz, ale też nie mam kompleksów takich jakie Ty masz, że to jedyna rzecz jaką się możesz pochwalić. Ja mam mózg a Ty masz.... :-))) Poza tym proszę się wyrażać. To że grasz jak kamikadze to sobie graj- Twoja wola, ale nie obrażaj innych skoro z ich analiz wychodzi coś zupełnie innego. A może tak pochwalisz się co w życiu robisz, co osiągnąłeś i jakie metody analizy stosujesz przy doborze inwestycji? Trochę kultury!!! I szacunku dla innych- pomijając fakt, że jestem kobietą, bo słowo gentelmen to pewnie dla Ciebie czysta abstrakcja. Nikt nie chce żebyś kobiety jakoś inaczej traktował, ale żebys im przynajmniej nie ubliżał.
Marcin- też dzięki. To miłe, ale jak wyżej pisałam nie zaslużone.
Co do SII- wolę się nie wypowiadać, bo dla mnie oni nie istnieją. Mnie to akurat nie dotknęło co zrobili, ale dotknęło tych co od nich kupowali. To stowarzyszenie się zdyskredytowało w oczach innych inwestorów. I nie piszę tego dlatego, że nie przystąpiłam. Nie chciałam dać się wykorzystać, bo tym pachną wszelkie spółki. W bajki bym włożyła wersję, że to jakiś ktoś się przyłączył z dużym pakietem (ponad 5%) i po ogłoszeniu od razu wywalił. To dlaczego nie zgłosił, że ma tak duży pakiet?
Co do techmexu to dlaczego tajemniczy inwestor nie zgłosił się na walne? Chce przejąć spółkę potajemnie? :-) Wydaje mi się, że prawnicy tegoż inwestora mają sposób na wyrwanie SCOR- jaki? Nie wiem, bo jak bym wiedziała to bym była pewnie na miejscu tych prawników.
Co do akcji jakie wymieniasz to Igropu obserwuję i patrzę czy będzie wybicie i w którą stronę- nie ma sensu się kisić skoro można wskoczyć na wybiciu - szczególnie w tym przypadku. Nie sądzę, żeby spełnił się scenariusz piszącego na bankierze Kuby (Grocerius). Co do Calatrava to mnie zaskoczyła- czekałam na 0,24, bo trwa skup. Teraz jestem na etapie identyfikowania co to było... zaczyna to wyglądac bardzo źle- chociaż polityka informacyjna prezesa jest niepowtarzalna, ale myślę, że to będzie świetna inwestycja.
Co IPX- obserwuję, to są karki one się rządzą swoimi prawami.
Co do FAM- nie analizowałam, ale napewno zobaczę.
Za to lubię bamiera, że podsuwa mi spółki do analizy.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich- niezorro też. Dla niego dobra rada- zacznij myśleć głową, a nie tą maluśką częścią ciała :-)