Mam akcje na dłuższy termin i jak irytują mnie wpisy typu balon, padaka itp. tak wpisy w drugą stronę też są irytujące.
Przy takim kursie kapitalizacja po umorzeniu skupionych akcji będzie oscylowała w granicach 800mln. Szczerze to jest to jednak abstrakcja mimo, że spółka jest bardzo niedowartościowana. W mojej ocenie realnie to kurs może osiągnąć poziomy max. 80 może podejdzie pod 100 na jakiś mega wiadomościach lub np. jak jakiś większy podmiot będzie chciał przejąć spółkę casus Blirta.
Tu kapitalizacja po rozbudowie zakładu, ustabilizowaniu przychodów i zysków powinna oscylować 2 granicach 250-350mln ale to raczej w perspektywie 2-3lat.
Dlatego trollowanie to też przegięcie w drugą stronę tj. odrealnione wyceny. Nawet spekulacyjnie nie da się tego wyciągnąć do takich poziomów gdyż za duży jest free float co powoduje że trzeba by włożyć kilkadziesiąt mln kapitału jak nie powyżej 100mln. Dla spekulacji znaczenie też ma sama cena jednostkowa akcji i ich ilość gdyż wtedy łatwiej jest ubierać więcej drobniejszych inwestorów a jak jest wysoka cena jednostkowa i mało akcji to i drobnych będzie mniej co się przekłada na efekt tłumu.