http://www.portalspozywczy.pl/surowiec/wiadomosci/polmlek-czeka-nas-korekta-cen-mleka,98314.html
Tak jak myślałem ceny surowca powinny spadać, to przyczyni się do wzrostu rentowności Spółki.
Co do dna to nic nigdy nie wiadomo, spadło na zerowych obrotach z 1,35 na 47groszy, to bardzo wiele, tak jak by Spółka zbankrutowała, a wynik roczny na plusie:) to jest NC:) Chętnych na sprzedaż coraz mniej i już nie naciskają tak bardzo, ja już swoje kupiłem, czekam teraz z gotówką na ewentualny odwrót (czyli paniczna wyprzedaż na sporym minusie.... a końcówka na plusie, to będzie potwierdzenie odwrócenia tendencji) lub na raport za IQ jeśli wykażą wynik dodatni lub na małym minusie to będzie oznaczać że już najgorsze mamy za sobą i śmiało można dopakować.
Inwestycja na długi termin, w ciągu roku może się już zwrócić 100% jeśli już IQ będzie jaskółką...
Ja jestem dobrej myśli, inwestuje na długi termin i na tym rynku można sporo ugrać, a Milkpol to już klasyk na NC bo jest od samego początku i ma się dobrze nie to co inne Spółeczki które wyleciały z tego rynku lub wykazują zerowe przychody i są tylko po to by być i drukować akcje...
Więc kto kupił te akcje i liczy na szybki zysk niech sprzeda już teraz bo kisić możemy się do raportu!
Takie jest moje zdanie.