Dnia 2013-10-29 o godz. 18:47 ~Grand napisał(a):
> kasa to chyba bedzie przelana ale nie na konto dependa
> tylko na konto powiernicze a nastepnie w kolejnych etapach
> przelane beda kwoty cen kolejno nabywanych nieruchomości
> jednoczenie ustanawiając zabezpieczenie na nieruchomociach
> przez
bank, tak ja to widze a jak bedzie to zobaczymy
> ..................
możliwe - co niczego nie zmienia
yes
".....z każdym mają pewnie umowy przedwstępne w różnym czasie podpisane (z innymi datami) ...."
to co napisałeś wyżej to kłamstwo, ponieważ gdyby mieli podpisane umowy
przedwstępne to musieli by poinformować wcześniej rynek o tym
a takich komunikatów nie było, przynajmniej ja nie widziałem poza
dwoma listami intencyjnymi z przed roku, z których nic nie wynikło
więc nie pisz "pewnie" bo wprowadzasz w błąd a na to jest paragraf
chyba że masz poufne informacje ze spółki
a czyś ty się Prawniku z koziej d....y nie rozpędził
1. napisał pewnie - z kontekstu wynika że autor domyśla się albo też przypuszcza że może być tak a tak - więc co tu ma niby być karane- domysły????????? chybaś się z kozą na rozum pomieniał skoro tak sądzisz
2. A dlaczego nie mieliby mieć umów przedwstępnych podpisanych - polecam lekturę K.C - umowa przedwstępna przeniesienia własności powinna mieć m.in formę aktu notarialnego ( choć nie zawsze musi bo może być na piśmie ad probationem ale to głębszy wątek)
umowa przedwstępna nie przenosi własności na nowonabywcę - dopiero definitywna ( końcowa - to tak żebyś zrozumiał co do ciebie piszę) i nie musi być podawana do publicznej wiadomości skoro nie wywołuje żadnego skutku prawnego
zadatek może być wręczony ale nie musi - to nie leży w essentialia negotii takiej umowy
WIĘC NIE RÓB Z SIEBIE POŚMIEWISKA CHŁOPIE I NIE PISZ BZDUR BO JAK CIĘ CZYTAM TO SIĘ DŁAWIĘ ZE ŚMIECHU JAKIE TO BZDETY PISZESZ TYM LUDZIOM!!!!!!!!
ps - jeżeli czegoś nie zrozumiałeś to wujek google może ci pomoże
albo studia - ale skończyłbyś je w trybie przyspieszonym po I semestrze jak setki innych:)