Z wiatrakami dałem drobny przykład, to jest kropla w morzu tego co trzeba wybudować w pl, fotowoltaki też potrzebuje metalu, drogi, infrastruktura, mieszkania , gwoździe i śrubki, dopiero jak cała gospodarka śmiga to zużycie stali jest mega, a klucz cog to urozmaicić ofertę. Moimzdaniem kluczem do eldorado czy raczej elstalorado to produkty płaskie, czytacie Puds.pl? Iwona dybal prezeska pisała już ok rok temu jak bardzo tego u nas brakuje. Pl importuje tego rocznie chyba 5mln ton! To jest polska racja stanu mieć hutę co to robi a nie mamy i ze slabow prostopadlosciennych tego nie zrobisz, trzeba elektrostalowni w innej technologii i za to trzymam kciuki. Jest wielu przeciwników którzy nie chcą tego w Polsce bo przecież mamy import, nawet achmetow opowiada że nie wierzy w budowę tego w pl. To są wszystko grupy interesów a cog może im zagrozić. Ja tam jestem patriotą gospodarczym i kibicuje. I kupuje polskie. Będę załamany jako obywatel jeśli zbrojeniówka polska nie zacznie kupować w pl w cog!