Forum Giełda +Dodaj wątek
Wszystkie artykuły o spółce, które pokazywały się w zeszłym roku, były omawiane, a co najmniej wklejane na forum (informacje w nich często bywały nieprecyzyjne, nieaktualne, podawane w sposób niezrozumiały lub w kontekście wypaczającym ich treść, a czasami bywały wręcz nieprawdziwe, ale to kwestia jakości dziennikarstwa ekonomicznego, która w przyszłości pewnie się nie zmieni, niestety). Tyle refleksji ogólnej.
Co do kompetencji zarządu spółki, to jestem o nich bardzo dobrego zdania, znają branżę jak nikt w Polsce, zresztą sami ten rynek budowali (tacy "ojcowie założyciele"). Obecny zarząd w pełni identyfikuje się ze spółką, więc nie mam obaw o to, że każde działanie będzie miało na celu jej dobro, a ich zdolnosci organizacyjne można zobaczyć w Warszawie przy Jagielońskiej 74 oraz w każdym sklepie z grami/filmami DVD/BR. Finansami też potrafią zarządzać, czego W1 był najlepszym przykładem (stworzyli świetny produkt, wykreowali światową markę, zbudowali przy tym zespół do kolejnych projektów i na tym wszystkim zarobili bez czyjejkolwiek pomocy). Mają też cierpkie doświadczenia z okresu kryzysku, przeinwestowania w Metropollis Studios i wtopieniu dużych pieniędzy w konsolową pierwszą część gry, więc są ostrożni i pokorni wobec rynku. Myślę, że nie nikt inny nie poradziłby sobie lepiej z nadchodzącymi zyskami niż oni (gdybym myślał inaczej, już dawno nie byłoby mnie w akcjonariacie).
Synthosa nie znam lepiej, niż przeciętny "oglądacz wykresów", więc się nie wypowiadam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CDPROJEKT 2,06% 257,70 2025-09-10 09:27:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.