Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,10 zł , zmiana od tamtej pory: -75,83%

Re: Dlaczego wyniki są dobre

Dokładnie, żeby nie był gołosłownym odsyłam do wątku poniżej. Kilka dni temu szacowałem wyniki Geotransu. Według mnie oczyszczony zysk netto za Q4 ma wynosić 3,5 mln przy rentowności na poziomie 35%, czyli z przychodów w okolicach 10 mln. Czyli wszystko idzie zgodnie z planem. Po prostu musiało nastąpić zdarzenie jednorazowe na 2 mln (być może właśnie rozliczenie zakupu działek), które obniżyło zysk netto. Na pewno nie ma podstaw, żeby pisać, że wyniki są źle. A jak opublikują pełny raport może się okazać, że tam jest jakaś petarda inwestycja. Co więcej skoro trafiłem z szacunkami za Q4 to zachęcam do zapoznania się z moimi szacunkami za Q1 i Q2 2021. Te kwartały zapowiadają się bardzo dobrze, a jak widać moja metodologia była skuteczna.

https://m.bankier.pl/forum/temat/9253493

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GEOTRANS 0,39% 5,10 2026-05-29 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.