Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  32,49 zł , zmiana od tamtej pory: -35,36%

Re: dlaczego to spada

Nie, 8 jest skumulowany Q1+q2. Tu asiory pisały o 6,5 tyko za Q2. Szkoda. Wchodziłem w CDA na IPO w grudniu 2017. Przetrwałem ich sprawy sądowe i długie oczekiwanie na debiut. Na debiucie było 100%, ale nie sprzedawałem. Potem kurs przez kilka/ kilkanaście miesięcy się mieli, trochę wspinał do góry. Cały czas twardo trzymałem, bo wiedziałem, że firma się rozwija i paręnaście zł za akcję to mało. Zakładałem 50 zł w ciągu 2-3 lat. Ale jak na koronawirusie wybił do 50 to już byłem przekonany, że zdyskontowany został sukces firmy na kilka lat do przodu, a już nie bardzo jest pod co grać. Wtedy na szczycie była pompa pod całe pierwsze pół rocze. Udało się wyskoczyć trochę powyżej 40. Jako osoba znająca spółkę być może najlepiej ze wszystkich osób obecnych na bankierze uorzedzalem o tym, ale zostałem przegoniony jako trol spadkowy. Teraz przyszedłem zobaczyć, czy mój scenariusz się sprawdza.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CDA 1,94% 21,00 2025-09-19 16:07:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.