Zgodnie z regulaminem NewConnect, spółka z segmentu NC Alert jest notowana w systemie notowań jednolitych. Do segmentu NC Alert spółka została zakwalifikowana, o ile dobrze pamiętam, 27-06-2017. Znajdziesz na stronie GPW komunikat. Do alertów wpadła, zgodnie z regulaminem, za dwie kary - zawieszenie obrotu i upomnienie. Obie kary z tego samego powodu i to jest chamstwo pierwszej wody. Znali powód braku raportu i mogli sobie darować to bzdurne upomnienie.
Spółka chyba nadal nie może nic zrobić, bo zarząd jest bez prezesa (zawieszonego decyzją rady nadzorczej) a uchwalona zmiana statusu umożliwiająca działanie członków zarządu musi być zarejestrowana przez odpowiedni sąd rejestrowy. Na przykładzie kilku spółek widziałem, że zarejestrowanie zmian statusu trwało do 4 do 6 miesięcy. Trochę masakra... Nie jestem prawnikiem i nie chce mi się szperać w prawie spółek handlowych. Może ktoś wie, czy uchwalenie zmian w statusie uprawnia spółkę do działania zgodnie z tymi zmianami przed zarejestrowaniem tych zmian przez sąd rejestrowy?