Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  77,60 zł , zmiana od tamtej pory: -41,11%

Re: Dlaczego od kilku miesięcy lecimy w dół....

Kiedyś miałem Puławy, sprzedałem przy 92 zl. Mieli niezły C/Z, dywidendę. Ale jak cena poszła do góry to sprzedałem i dobrze. Było to jeszcze w 2020 roku i argumenty jakie wtedy sobie przyjąłem byly takie iż uważałem Puławy za Molocha, dojną krowa dla elit. Przyjeżdżałem w Gdańsku nie raz ul. Ku Ujściu i widziałem jaki to sypiąca się fabryka gdzie taśmociągi wyglądają jak wyjęte psu z gardła, budynki niezadbane. Lata monopolu na rynku spowodowały ze spółka nie za bardzo wyglądała na taka co dobrze poradzi sobie z zawirowaniami na rynku, teraz się tłumacza ze co2 drogie itp, od 10 lat wiadomo ze węgiel będzie na cenzurowanym i zarząd tego nie przewidział? Gdzie inwestycje w nowsze technologie? Wszystko przespali a teraz się tłumacza oczywistościami. Sorry to nie zarządzanie, tylko statek bez steru. Jak firma nie inwestuje to wcześniej czy pozniej wypada z rynku- podstawy ekonomii, koszty będą rosły, a jak konkurencja wejdzie z tańszym produktem to wtedy będą mieli problem. Póki nie będzie inwestycji ja nie tykam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PULAWY -0,22% 45,70 2025-11-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.