Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,31 zł , zmiana od tamtej pory: 14,72%

Re: Dlaczego kurs jest systematycznie zaniżany?

Witam Piotr, pamiętam jak w jednym z postów opisywałeś możliwy scenariusz dla wzrostów. Wyznaczłeś poziomy, na których mogą się pojawiać zlecenia tych, którzy kupowali na górce. Te osoby mogą również uaktywniać się przy spadkach. Dzisiejszy obrót 13k i kurs zjechał do 2,30 zł. Zbliżamy się do końca roku, część realizuje zyski, ktoś optymalizuje się podatkowo.
Spadki na tak niskim obrocie, to raczej nic niepokojącego. Wąskie drzwi na mało płynnych spółkach mocniej się zatrzasną.

Wiem, że się powtarzam ale jako sygnał do niepokoju traktuję brak właściwej komunikacji i to z mojej perspektywy cały czas jest aktualne i traktuję to jako ryzyko dla inwestora indywidualnego na PCX.

Idąc Twoim poleceniem Kostkiewicz z CMC w jednym z ostatnich odcinków mówił, że dla inwestorów dywidendowych, scenariusz realizowany obecnie na GPW jest bardzo korzystny. Spadki ceny akcji przy prawdopodobnym zwiększaniu się zarobków firm. Osobiście nie szukam "dynamicznych" wzrostów. Raczej spokojne budowanie wartości. Jak spółką Kruk, którą mam na celowniku. I tak też podchodzę do Exola, z ryzykiem po mojej stronie, że chcę zaliczyć cały możliwy wzost kursu spółki i cieszyć się dochodem pasywnym z dywidend.

I na koniec mądrość pewnych starszych Panów z USA. Kontrola emocji w inwestowaniu to podstawa. Czasem ważniejsza od wiedzy technicznej jakolwiek szeroko rozumianej.

Traktuję Twój post z przymrużeniem oka, testujesz nastroje?

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PCCEXOL 0,00% 2,65 2025-10-01 16:28:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.