Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: DEPEND-reasumpcja

Dnia 2014-05-16 o godz. 14:47 ~Martin EWP. napisał(a):
> Jarek-to nie jest pokrętna moja wypowiedz-taki jest stan
> faktyczny.
Co do mnie -już się wypowiadałem na
> Forum-myślałem , że przeczytałeś-jestem do końca pierwszego
> półrocza 2014 roku w oczekawaniu na finalizacje.

Zrozum w końcu człowiecze, że to nie jest stan faktyczny tylko wersja przedstawiona przez Zarząd i niczym nie potwierdzona. Stworzono ficje która to ficja wywołała w twojej głowie projekcję pewnego procesu który nie mam miejsca w rzeczywistości. Uwierzyłeś w to i tak już zostanie. Nie ma żadnego kredytu i nie będzie. Te procesy w które ty wierzysz to niczym nie poparta lista życzeń jej twórców.

Zrozum w końcu jedno, że w tym kraju jest dziesiątki firm a każda z tych firm jest sto razy bardziej przygotowana finansowo i merytorycznie do prowadzenia takiego biznesu na jaki są niby przeznaczone środki z kredytu. Na podstawie czego ten zacny "komitet kredytowy" prznał ten kredyt Dependowi? Na podstawie tego, że oni kupią komercyjny budynek i go wynajmą i to jest ten super biznes?!!! To śmieszne i niedorzeczne. Jakie doświadczenie ma w tym zakresie Depend? Jak ma kapitał? Co tak bardzo przekonało "kredytodawcę" że postanowił dać Dependowi 200 mli USD? Takie wałki na nieruchomościach robiono w ameryce przed kryzysem ale teraz to już nie przejdzie. Dramatycznie to się skończyło dla całego systemu bankowego. Głośno o tym było, prawda?
Na takie numery mogą się nabrać jak się okazuje jeszcze Polacy bo są naiwni, rządni i głodni kapitału, gotowi uwierzyć we wszystko a nawet zapłacić za tą wiarę dziesiątki tysięcy euro. Może ta dwuletnia euforia jest warta tych pieniędzy. Może i tak. ja jednak nie dam z siebie zrobić wariata tylko dlatego, że niejaki Włoch ma wizje. Jak jakiś nawiedzony znachor. Jego geniusz polega na tym, że jeszcze mu dwa lata za to płacą.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.