Na rynkach dalej mamy wielką zmienność, dosłowna huśtawka nastrojów sterowana przez polityków i działania geopolityczne.
Parę zdań.
Jankesi zmierzają na nowe ATH o którym pisałem kilka tygodni wstecz. Osobiście połowę pozycji L skasowałem przy 6140 a drugą połowę skasuję zaraz powyżej Ath.
Ropa po wystrzale ponad 78 byłe ewidentnie do gry Short co wykorzystałem zwłaszcza że wszystkie media ogłaszały że idzie na 120-130 usd :)
Daxa nie rozgrywałem
Na wig 20 mam pozycje Long i trzymam do Ath tak skasuję duży zysk, tak myślę.
Na Orlenie skasowałem zysk przy 78,88. Tutaj grałem 3 razy pozycje Long. Kurs doszedł wczoraj do 83,80 dzisiaj rano było cofnięcie co wykorzystałem do ponownej gry Long i celuję obecnie w poziom 86,20
Jak jankesi wyjdą na nowe Ath wówczas zastanowię się nad zagranie swinga Short ale albo będzie musiał wystąpić jakiś znak geopolityczny albo na wykresach.
spodziewam się nadbicia Ath u jankesów ale jak wysokiego na razie trudno wskazać, moim zdaniem może dojść nawet do strefy 6250-6400 na spx bossa
To samo planuję z wig20, wyjście ponad Ath i w zależności od reakcji może zagram swinga S.
Pzu - tu moim zdaniem będzie teraz kolejny impuls wzrostowy i moim zdaniem może dojść nawet do strefy 68 - 69,50
Tak więc w dalszym ciągu duża zmienność