Pełna zgoda, ja wyżej przedstawiałem mocno konserwatywny scenariusz, ale jak wspominałem potencjał jest gigantyczny. Gamepass = genialny ruch, olbrzymia kasa dla Spółki i wielka baza graczy pod dalsze DLC. Do tego dojdzie niedługo Switch 2, więc mam szczerą nadzieję, że szybko pojawi się tam też wersja gry pod monetyzację.
Kolejny plus to akcjonariat. PlayWay nie sprzeda ani jednej akcji, bo będzie czerpał wielkie dywiendy. To samo Zarząd. To zostawia minimalny free float, więc nie zdziwię się, jak tutaj cena tydzień po debiucie już będzie grubo powyżej 200mln kapitalizacji, bo wciąż będzie to opłacalne dla funduszy/większych akcjonariuszy, by kupić pod dywidendy na lata.
Jestem osobiście też mocno ciekaw Celestial Empire. Do niedawna, to było "oczko w głowie" Spółki i potencjalnie najbardziej dochodowy temat. Oczywiście CSC przyćmił Celestiala, ale tam wciąż jest bardzo duża WL, bardzo ładnie wyglądająca gra i zgodnie z udostępnionymi wersjami darmowymi (prologi, dema) bardzo grywalny rts. Gra może zaskoczyć, bo to tytuł traktujący o historii Chin, a gracze Chińscy naprawdę potrafią odpowiednio docenić produkt, który odpowiednio przedstawia ich historię/kulturę i mocno wspierają takie gry.
Już niebawem się przekonamy, jaki potencjał drzemie w Presidencie... (PS: jest nowa strona Spółki postawiona, która bardzo fajnie wygląda).