Witam,
Na wstępie chciałbym pogratulować zysku :) 66% to naprawdę niezły wynik.
To co piszesz (wzrost o 100% od lutowego) właściwie dotyczy każdej sensownej spółki na GPW i kierując się tą strategią trzeba by było uciekać prawie ze wszystkiego i kompletnie wychodzić z giełdy lub szukać maruderów.
Kiszenie kursu na Dębicy nie wynika raczej z tego że urosła tak bardzo i dostała zadyszki tylko z tego o czym tu wszyscy od dłuższego czasu dywagujemy czyli wezwania. Po obrotach widać że wszyscy czekają a takie zmiany 2 % w jedną czy w druga przy zleceniu na 50 akcji można sobie kompletnie odpuścić.
Co do samego wezwania nie będę już nic dodawał ponieważ chyba wszystko zostało powiedziane w poprzednich wątkach.
Warto natomiast zastanowić się dlaczego Dębica zrezygnowała z publikacji wyników za Q2 a przyśpieszyła publikacje raportu półrocznego...
Identyczną sytuacje przerabiam na Jutrzence. Spółka zrezygnowała z wyników kwartalnych Q2 natomiast znacznie przyśpieszyła publikacje raportu półrocznego. Wygląda na to że chcą się pochwalić wynikami które mogą być bardzo dobre. Myślę że na Dębicy może być podobnie.
Nawet jak spółka nie ogłosi wezwania to wyniki za Q2 mogą zapobiec armagedonowi który niektórzy przewidują...
No ale nic, tak czy inaczej to będzie niezły test na twardość jaj bo ostatnio sprzedałem wszystko (JTZ niestety też) i po uszy wszedłem w Dębice.
powodzenia na innych spółkach