Nie jest naprawdę dobra, czytałem wszystkie recenzje i grałem sam, nie jest też słaba, powiedzmy średnia. Już zaliczyła wczoraj mixed reviews na steamie (poniżej 70%) Po dwóch godzinach za pierwszą próbą nie ma co robić bo możesz wykupić całe miasto i nie mieć żadnych problemów z pieniędzmi jak masz jakiekolwiek doświadczenie w strategiach/symulacjach. Gra ma dobry pomysł i dobrą bazę, ale wyraźnie zabrakło jeszcze z roku pracy. Trzy główne problemy to 1. poziom trudności/balans, zdecydowanie za łatwa, simsy w które grają małe dzieci są trudniejsze. 2. brak contentu, za mało wszystkiego, na samym początku gry masz dostęp do wszystkich mebli w saloonie, czyli może z 50 przedmiotów, nigdy nie pojawiają się nowe, twój saloon jest zawsze mały, nigdy nie kupisz nowego budynku, misje i wydarzenia w grze są nudne i większość rozwiązuje się jednym klikiem, brakuje animacji do wszystkiego, przykładowo jak poromansujesz z jakąś babką, klikniesz na próbę oświadczyn to dostajesz wiadomość że przyjęła i jesteście już małżeństwem, nie ma żadnych animacji, żadnego wesela, żadnego księdza nic, po prostu zmieniła ci się ikonka w karcie bohatera i jesteś żonaty, itd. 3. wydajność/optymalizacja spada jak w miasteczku pojawi się za dużo ludzi. Tylko teraz podsumowując żeby nie było tak negatywnie jeśli by naprawdę kiedyś poprawili to wszystko, to gra miałbyś grę z potencjałem frostpunka czy green hell, więc baza jest naprawdę mocna ale wykonanie średnie.