Forum Forex +Dodaj wątek

Re: Dax - Który broker? TMS, XTB, Alior trader? Może inny

Dnia 2019-01-09 o godz. 12:35 ~Pinokio napisał(a):
> Dnia 2019-01-09 o godz. 10:21 ~Pavlo napisał(a):
> > Rozmawiałem z pracownikiem alior trade, przez telefon, hm....generalnie bardzo słaba znajomość tematu, facet strasznie dukał i mylił pojęcia...ale mniejsza o to, na końcu dowiedziałem się że faktycznie spred wynosi 1 pkt, ale do tego oni każdego dnia naliczają jakąś prowizję od wartości każdej otwartej pozycji ( L i S ) w wysokości 2,3% rocznie. Czyli jak trzymasz otwarty 1 kontrakt na L to przez miesiąc doliczą ci 1/12 x 2,3% x 47000 = ok 90 zł I to za "ich" 1 kontrakt.
> > Czyli jeżeli ja mam na przykład otwartego 1 lota ( w boś ) to u nich musiałbym mieć 10 kontraktów więc przez miesiąc doliczą mi 900 zł ?
> > Jakiś absurd. Albo facet mi to źle tłumaczył.
> >
>
> Każdy broker ECN nalicza swapy na kazdy otwarty instrument w ciągu doby. Nie ma wyjątku. Skoro liczysz się z dłuzszym trzymaniem pozycji niz 1 doba to proponuje XTB gdzie spread wynosi =1,1 punkta. I to sa koszty ostateczne. Nie ma swapów ani prowizji. Rolowany jest co 3 miesiące gdy wygasają terminy kontraktów.

Jest to konto w XTB typu MM. Do inwestowania DAX/DJI/SP500 long term broker ECN sie nie nadaje. Z racji wspomnianych swapów
http://imagizer.imageshack.com/img922/4204/OYVb1i.png