Wracając do swojego pytania to moim zdaniem finansowy sukces na pewno. Spółka dzięki tej grze wyszła na poziom wyżej. Myślę, że projekt sie zamknie kilkunastoma milionami zysku netto pod koniec 2026 roku. A monetyzacja bedzie trwała jeszcze pewnie drugie tyle ale już na dużych przecenach. Jak gracze odebrali grę? Średnia ocen 74% niby nie robi wrażenia, ale biorąc pod uwagę specyfikę wyścigówek to bardzo dobra średnia, niestety kolejne uaktualnienia i łatki jej nie podnoszą i chyba tylko multiplayer może to zmienić. Główne zarzuty graczy to kiepska obsługa kierownic. (Moim zdaniem studio jest za małe i bez doświadczenia, żeby ogarnąć presety dla dziesiatek kierownic). Dlaczego jest więc wrażenie, że premiera była taka sobie? Chyba głównie przez niski peak. Myślę, że największe błędy to kiepski wydawca, który olał marketing w Azji, wydanie gry bez early Access I chyba jednak trochę za wysoka cena. Brakuje oczywiście też Toyoty. Według mnie gra powinna wyjść z early access dopiero w momencie wprowadzenia trybu multiplayer. Podsumowując myślę, że oczekiwania były z kosmosu. Budżet gry był ograniczony, studio robiło pierwszą grę wyścigową i uważam, że jak na te pieniądze to zrobili grę, która nie odstaje od o wiele droższych tytułów a od wielu jest zwyczajnie lepsza. Rynek to już powoli zauważa.