Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,90 zł , zmiana od tamtej pory: 28,99%

Re: Czy Jarek zrobi wezwanie na Agorę??? A stać Jarka na AGORĘ??????????

A co zrobią z PGE?????? Powiem tak w 1980 roku robiłem analizę jako Analityk PZL turbiny bez części ruchomych, dokładnie to co zrobili w NASA w 2006 roku. Swoje analizy prezentowałem w PZL WSK Rzeszów na wydziale Ośrodka Badawczo Rozwojowego Turbin Lotniczych w PZL. Rosjanie mieli problem z turbinami do MIG 31, a problem był taki że, dwie turbiny MIG 31 po przekroczeniu prędkości 3.4 Macha nadawały się do remontu. Dostaliśmy propozycję nie do odrzucenia od naszych wspaniałych Rosyjskich biur, by wykonać to, by resursy turbin były klasyczne. PZL wykonał to, a prędkość sprawdzał Izrael, nad terytorium Izraela leciał MIG 31 z prędkością 3.5 Macha. To żadna wyrzutnia nie zareagowała, bo zniszczenie MIG 31 przy prędkości 3.5 Macha było nie realne, żadna rakieta nie dogoni, "Nas nie dogoniat". Te analizy zaproponowałem PGE odnośnie turbin wodnych w elektrowniach szczytowo pompowych i wodnych RP. Raz odpowiedzi nie uzyskałem od PGE, a druga moja propozycja została odrzucona, bo kasy na takie inwestycje brak. A mogę sprawność turbin wodnych podnieść do 500%. Co znaczy że przepływie wody 5 razy mniejszym można uzyskać 500% więcej prądu. Ale po co to PGE???? Ostatnio wszedł system dla wiatraków 1 000 000 zł za opracowanie sprawniejszego śmigła wiatraka. Ja mam to w małym palcu po turbinie do MIG 31, ale ma już kto zarobić na pisaniu bzdur o technologii. A końcówka śmigła porusza się z naddźwiękową prędkością a Ja mam nawet kilku Profesorów Zwyczajnych i można by to razem zrobić, ale to zarezerwowane dla króliczka i jego dzieci. Zarabia ten co politycznie jest godzien. I mamy to co mamy Premierze Morawiecki. I wungiel palimy w elektrowniach. A RP mogła by produkować śmigła do wiatraków i turbiny wodne.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGORA -1,11% 8,90 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.