Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,92 zł , zmiana od tamtej pory: -0,61%

Re: CZY JAK W PIĄTEK 12.05 SPRZEDAM AKCJE TO DOSTANĘ DYWIDENDĘ?

Ja się dzielę opinią i moją radą. Skoro padają pytania. Ostatecznie każdy decyduje sam za siebie i robi co uważa za stosowne. Nie musi się nikim i niczym sugerować tylko własnym sumieniem.

Ja np. od lat po odcięciu dywidendy dokupuję akcje za min. wartość dywidendy. Ok, muszę wyłożyć własną kasę zanim wypłacą po kilkunastu dniach, ale to jest najlepsza okazja bo akcje po odcieciu są tańsze o jej wysokośc i czasem jeszcze są próby obniżenia o kilka prcent, żeby zdezorientowanych sytuacją wypłoszyć, a jak już wpłacają na konta pieniądze za dywidendę to rośnie bo wszyscy mają zastrzyk pieniędzy i kupują. Ja wówczs jestem bliższy realizacji zysków bo wcześniej niżej kupuję za swoje :) taka moja strategia działania od dawna. Póki co sprawdza się w znakomitej większości.

W przypadku akurat Synthosa kupuję za więcej niż dostanę z dywidendy, bo po prostu uważam tę spółkę za jedną z nielicznych godnych inwestowania na GPW, branża poza hi tech chyba najlepsza z możliwych. Spółka w kategorii spółki płynne (czyli takie że jak będę chciał wyjść na podobnych poziomach to max w 2 dni to zrobię).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.