Dnia 2018-09-09 o godz. 00:26 ~Zorro napisał(a):
> W polandii lepiej przejadać...kraj kombinatorów i robili nigdy nie dorównamy zachodowi, skoro ktoś kupując na debiucie od państwa traci tyle kapitału lub poprzez OFE, nasz kraj to piramida finansowo społeczna karmiona propaganda lewacko kościelną
inwestowanie właśnie zaczyna mieć sens, takie dołki jak obecny a będzie jeszcze niżej to okazja do pewnego zarobku. pomyśl o historycznych minimach KGHM, Orlen Lotos, PKO, Pekao i innych, trzeba się obkupić nisko a potem robić szum, właśnie o tym po ile państwo sprzedało akcje inwestorom a ile kosztują obecnie, muszą coś zrobić, energetyka to już są poziomy śmieciowe, tak było z chemią puki Rosjanie się nie zainteresowali, jak się zainteresowali to wystrzeliła razy10. Teraz sytuacja jest lepsza niż naście czy dziesiąt lat temu, wtedy rynek kapitałowy raczkował, nie było kapitału, teraz jest tylko zaparkowany w funduszach pieniężnych, obligacyjnych i bezpiecznych, są tam ogromne sumy i przyjdzie czas kiedy właściciele części tych funduszy uznają, że można już przenosić kapitał w fundusze akcji, takie jest moje zdanie, w piątek przelałem kolejną sumkę na rachunek maklerski, będę akumulował, na razie mam ok 25% tego co chcę kupić