No tak tam spadek aż 65% w skali roku a tutaj jedynie 58%. Od razu mi się zrobiło lżej, no bo w końcu tam mają gorzej niż my. Co prawda dopiero od dzisiaj, no ale jednak zawsze coś:)
Tam przynajmniej człowiek widzi racjonalne i logiczne powody spadków (kiepska premiera, odpisy), a tutaj ja widzę taki powód że prezes oddał nie wiadomo komu 5% akcji i było mega sypanie w rynek, a teraz będzie na siłę chciał przepchnąć emisję akcji motywacyjnych, których jest głównym beneficjentem.
Jak mu zaskarżą tę emisję znowu w sądzie i będzie zabezpieczenie roszczeń, to pewnie znowu zwoła WZA w sprawie odwołania tej zaskarżonej emisji i zrobienia sobie nowej. Coś czuję że teraz tak będą wyglądały te WZA tutaj i ta emisja będzie wisieć nad spółką jak miecz Damoklesa aż do czasu wymiany prezesa, bo on nie odpuści darmowego hajsu.
Ja tylko żałuję jednego - że ingorowałem jego podobieństwo do rudego z CIG i liczyłem, że nie wywinie żadnego fikołka po prmeeirze. Przecież spadki na kursie to tylko i wyłącznie wina jego żonglerki akcjami i oddawania ich jakiemus słupowi żeby wysypał się w rynek. Pewnie liczył zarówno na darmowe akcje jak i to, ze kurs aż tak nisko nie spadnie, no ale niestety wystraszył akcjoaniruszy jak się patrzy. Teraz to już chyba nikt mu nie zaufa jak szczególnie jak zacznie jakieś głodne gadki o tym, że nie wysypie motywacyjnych po zejściu lock-upa. No może dotrzyma obietnicy we właściwy sobie sposób, on nie wysypie - zrobi to przez słupa.