Oglądałem. Podobało mi się. Z każdym kolejnym webinarem prezentują się coraz lepiej. Dzisiaj nic bym im nie zarzucił. I trzeba wziąć ważna rzecz pod uwagę. Trzeba docenić to że taki czat dla nas robią bo nie mają takiego obowiązku. Prezes nie pierwszy raz podkreśla że ważni są dla niego akcjonariusze i dlatego chce wynagrodzić nas polityka dywidendowa oraz że te wynikowe webinary robią z myślą o nas. Im to do niczego niepotrzebne. Więc ja to doceniam.
Zgadzam się z tym że prezes i p. Agnieszka merytoryczne przedstawili wyniki. Do tego odpowiedzieli na wiele pytań.
Myślę że spadek kursu nie jest spowodowany webinarem bo wszystko było w porządku, a raczej nagłą zmianą humoru inwestorów ma rynku (złoto trochę staniało, dolar mocno staniał w stosunku do złotego) choć to nie ma żadnego wpływu na wyniki spółki.
Liczy się popyt na zakup złota inwestycyjnego a moim zdaniem on nadal będzie wysoki. To nie koniec dobrych wyników. Przecież inflacja zostanie z nami na długo, kryzys ukraiński z dnia na dzień nie skończy się bo ciągnie się od 8 lat, rynek nieruchomości przegrzany.
Miłą wiadomością jest to że znaczny obrót złota zanotowano we wschodnich oddzialach Polski także Ukraińcy rzucili się na zakupy.
Mamy koniec lutego i panikę związaną z wojną + inflacja to co jaki będzie Q1 2022 r. samo mówi za siebie.
To co dzisiaj stało się z kursem to chyba część mądrzejszych sprzedała po 130 i odkupiła po 120, a część spanikowała.