Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,75 zł , zmiana od tamtej pory: -30,00%

Re: Czas zakupòw, bierzcie wszystko do 3 PLN

Moim zdaniem najgorszy scenariusz dla nas.
THC skupuje z rynku, tyle aby wprowadzić 3 osobę do RN, czego nie udało mi się podczas sierpniowego WZA. Czyli teoretycznie brakuje mu 3% akcji ok. 1,1mln sztuk poda warunkiem, że nikt z dużych mu nie sprzedał.
THC wymienia jednego członka RN na swojego. RN zmienia zarząd spółki. W międzyczasie THC ogłasza wezwanie na pozostałe akcje, tak dla formalności. Czy skupi dużo czy nie to już takiego znaczenia nie ma, wiedząc że ma swój zarząd. Następnie nowy zarząd Radpolu kupuje spółki z portfela THC, i w ten sposób wysysa pieniążki z naszej spółki. Po jakich cenach? Zapewne nierynkowych, zawyżonych. A potem jak Radpol już nie będzie miała gotówki, zakupione spółki będą wykazywały marne zyski, a może stratę. To kurs Radpolu może spadać i potem pojawi się On (THC) na białym koniu jako zbawca i zaproponuje Nam np. 1,5 zł i jeszcze powie, że to jest świetna okazja, może ostatnia dla nas, że to jest powyżej średniej z 3m i 6m o 30%, itp.
Ewentualnie jeszcze Radpol zrobi emisję akcji z pozbawieniem prawa poboru po cenie zaniżonej od wartości rynkowej, albo po cenie nominalnej. Emisja będzie kierowana do THC i w ten sposób nas rozwodni.
Dlatego , aby nie spełnił się ten czarny scenariusz tak jak pisałem wcześniej nie sprzedawać, a wręcz przeciwnie dokupować. Rejestrować się na WZA. Jak zobaczy że nas jest dużo, to wtedy zaproponuję w wezwaniu uczciwą cenę. Wiem, że łatwo się mówi, trzeba mieć środki. Ale jak ktoś ma dużą średnia zakupu to może uśredniać w dół. RadpolFan dobrze napisał, że to może być pewna lokata, pod warunkiem że nikt się nie wykruszy z dotychczasowych akcjonariuszy.
Napisałem o tych zakupach nierynkowych dlatego, że Radpol już kupował od THC takie spółki jak elektroporcelana, Rurgaz, Wirbet. Wydał na to ponad 60 mln zł. A jeszcze w zeszłym roku 16 marca sam Radpol był wyceniony na mniej niż 35 mln. A co się dzieje dziś z Wirbetem, to wiecie. A sądzę że Elektroporcelana czy Rurgaz, to nie są to świetne spółki. Ale to tylko moje prywatne zdanie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RADPOL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.