Dnia 2015-12-08 o godz. 15:50 ~Makler napisał(a):
> Akurat mam w nosie jaki jest kurs tej spółki - jednak z zawodu jestem prawnikiem i powiem Ci kolego że twój wpis wypełnia znamiona czynu zabronionego a odwiedzenie tego nie będzie problemem faktycznie możesz przerobić sporą karę. Prowadziłem tego typu sprawę że skutkiem 250 tysięcy złotych kary
> Co prawda twój zysk domniemam był mniejszy i to wezmą pod uwagę jednak 50 tysięcy może być adekwatne
..dokładnie nikt normalny nie brał go na powaznie ale sam sie wystawił podając fałszywą informacje i sprzedając jednoczesnie akcje. Jezeli ktoś sie bedzie nudził zrobi mu kuku:)))
"Zgodnie z art. 39 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi, manipulacją instrumentem finansowym jest rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym internetu, l
..... Natomiast osiągnięcie korzyści majątkowej może mieć znaczenie dla wymiaru kary. Zgodnie z przepisami, ten rodzaj manipulacji jest deliktem administracyjnym (a nie przestępstwem karnym, jak pozostałe), co oznacza że ściganie i wymierzanie kary jest w wyłącznej gestii KNF. Komisja może, w drodze decyzji, nałożyć karę pieniężną do wysokości 200 000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie."