Też mam wrażenie, że odbywa się tutaj gra dużego. Przy czym moim zdaniem niekoniecznie do momentu potwierdzenia podpisania umowy. Wg mnie tu chodzi albo o nadchodzące wyniki (to uważam za mniej prawdopodobne - wyniki pewnie nie powalą), albo może o nadchodzące dalsze infa (przetargi na biegu). Jeśli wejdą w te tematy związane ze zbrojeniówką/obronnością na dobre, to tutaj gra faktycznie jest warta świeczki. Jest jeszcze kpo, cpk.
Takich agresywnych ruchów nie było tutaj dawno (oczywiście espi było tutaj przyczynkiem), wygląda jakby dużemu zaczęło bardziej zależeć i się spieszyć. W mojej opinii duży po prostu wie więcej - najlepszym przykładem są te zrzuty akcji na dwa dni przed espi. Teraz robi wszystko, żeby obrzydzić spółkę ("jeśli po takim świetnym espi spółka dalej spada, to nie ma nadziei na wzrosty") i wyzbierać ile się da. Będzie jeszcze sporo bujało, nie zdziwię się jak dodusi kurs jeszcze np. do 60 groszy. Tu akurat zależy dużo od zbliżających się wyników - jeśli będą słabe, to zadanie będzie miał ułatwione.
Ja tam trzymam akcje, robi się ciekawie :-) Niech sobie grubas mieli swoje akcje w te i we w te.