~matta masz 100% racji - na dniach się dowiemy prawdy.
~asdf także masz rację - Pacjentem jeszcze by się interesowali, ale trup jest trupem i nic już mu nie pomoże. Przestali się interesować.
~asdf kiedyś pisałeś o tym, że MG gra fair. Mówiłem wtedy, że moje zdanie jest odmienne. Wczorajsza sytuacja dobrze to obrazuje.
MG nie jest idiotą żeby zapomnieć zarejestrować swoje akcje na WZA. Tym bardziej, że to WZA było wg. niego kluczowe dla przyszłości spółki. Ktoś w zeszłym tygodniu dobrze sypał akcjami. Jak dla mnie mógł to być MG. Z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że sprzedał swoje papiery i został jedynie przy Mizarusie. Ma gotówkę (prywatną), sprzedając akcje MIzarusa tak szybko nie wyciągnie pieniędzy do kieszeni.
Jutro wyniki grupy za I półrocze i pewnie informacja o wygaśnięciu listu intencyjnego z Finco. Wielu optymistów i wierzących w zbawienne słowa MG mocno się zdziwi. Zobaczą faktyczny obraz nędzy i rozpaczy. Zacznie się exodus. A to tylko półrocze, Trzeci kwartał jest jeszcze gorszy.
MG jest zapewne w trakcie pakowania swoich walizek - tej spółki nie stać nawet na złożenie wniosku o upadłość. Ktoś go musi mądrze napisać, a następnie trzeba opłacić wpis. Dodatkowo taki wniosek wiążę się z pewną odsiadką MG.
Jak się doda jedno do drugiego wychodzi, że ja mogę pomarzyć o odzyskaniu swoich pieniędzy, a Wy możecie pomarzyć o pięknych wynikach i zyskach na tej spółce.
Wygranym w całej tej układane będzie MG, on swoje zarobił, a teraz będzie spokojnie żył w kraju bez ekstradycji.
P.S. Z szumnych zapowiedzi sprzedaży Kutnowskiej też wyjdzie wielkie g....