Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Cóż tam słychac na ARTEFE?

halo! ledwo 6910 akcji po .19 zł
jedna jaskółka wiosny nie czyni, zwłaszcza że za tą jaskółkę ledwo 1312.9 zł plus marża biura maklerskiego zapłacili czyli w zaokrągleniu 1316 zł
co to dla mnie oznacza?
że to najlepszy moment by choć trochę uśrednić (kto kupował na górce po 36 gr lepiej niech się obudzi!)
inna sprawa, spanikowani sprzedali wczoraj po .17 zł a ci co kupili... hmmmm, na takiej spółce zarobek 1 gr to niezły zarobek z ciągu jednego dnia - ja bym sprzedawał, bo nie szykuje się żadne info dot. poprawy sytuacji, czy choćby nawiązania współpracy

ktoś wogóle zaglądał na strone ARTEFE?
ja zajrzałem - niby wszystko ok, ich produkty ładne i dopieszczone, ale czy chciałbym coś takiego kupić?
nie!
w zasadzie to spodobały mi się jedne łyżeczki, ale powstrzymuję się z zamiarem ich kupna do momentu wykańczania niedawno kupionego mieszkania (oczywiście napiszę czy kupiłem, to może mieć znaczenie dla spółki)

zatem
w najbliższym czasie żadnych świąt ni rocznic z których pamiątką mogłyby być produkty Artefe
firma nie rozszerza gamy oferowanych produktów o nowe wzory, a ich projektanci (phi wielka trójca) cierpią na bezpłodność twórczą (wszystkie gadżety artefe robione sa jakby na jedno kopyto - ja wiem, ktoś może powiedzieć że dzięki temu marka jest rozpoznawalna, ale mnie to nie przekonuje)

jedyna więc szansa na wybicie - powrót tak uwielbianej "spekóły"
ale spekóła ma to do siebie że niechętnie wraca tam gdzie raz już zarobiła, szczególnie że zarobiła na debiucie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ARTEFE -50,00% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.