Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Coraz lepiej się robi.

Basiu - trafne adnotacje do sytuacji obecnej aczkolwiek wydaje mi się że tutaj bez fizycznego "papierka" w postaci komunikatu spółki kurs będzie stabilny. Dlaczego? Wydaje mi się że w chwili obecnej mamy mniej emocjonalnych zagrywek, to już nie to co rok temu kiedy pod nadzieje kurs skakał w zakresie od 9 do 15 złotych. Przez pewnego rodzaju rozczarowanie (wg mnie nieuzasadnione, bo przecież nikt normalny nie oczekiwał, że ta spółka nagle wypracuje dochód, który powali każdego ekonomistę na kolana) starzy akcjonariusze jak też nowi znający historię zachowania kursu na przestrzeni lat znacznie bardziej dystansują się od "pogłosek", "super newsów" itp. patrząc na realia rynku i to co spółka oficjalnie komunikuje.
Podsumowując - może być bardzo dobrze, ale statek odpłynie na północ dopiero w momencie dostatecznych podstaw, wątpię żeby ktoś wystartował go bazując tylko na przekonaniach.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLICE -0,47% 8,40 2025-10-17 15:27:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.