Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Cognor za ćwierć darmo.

kwa: nie mam już ani jednej akcji "potentata". Sprzedałem ze sporą stratą w okolicach
3 zł bo po fatalnym raporcie za III kwartał przestałem się łudzić.
Uważam, że tutaj nadal trwa gra w gambonii i nikt nie wie na co zostaną przeznaczone pieniądze ze sprzedaży aktywów COGNORA.
Tak jak napisałem: tombak nie stanie się złotem.
COGNOR mający na plecach silnie zadłużony i mało rentowny ZŁOMREX nie ma większych szans stać się dobrą inwestycją dla drobnych akcjonariuszy.
Pamiętam jak niektórzy tutaj fantazjowali, że w przyszłej hossie COGNOR będzie miał 2,5 - 3 mld zł obrotu.
Teraz pisze się już tylko o 1 mld zł z części zagranicznej.
Z czego więc mają być te wysokie zyski ???

Sporą część strat już odrobiłem na New Connect na silnie zwyżkującej spółce SZAR.
Kupiłem także akcje zyskownych i dobrze rokujących na przyszłość spółek z New Connect - GOADVISER i PHOTON. Spółki te już teraz przynoszą spore zyski i zamierzają przenieść się na rynek główny.

A co do "imperium" Sztuczkowskiego jeszcze raz powtarzam - to mocno zadłużony kolos na glinianych nogach i obawiam się, że nawet 150 milionów nie spowoduje radykalnej zmiany na lepsze.
Ale życzę Ci wysokich zysków z akcji perełki chociaż ja już w to nie wierzę.
Załączam link dotyczący wyników ZŁOMREX za III kw.
Wyniki słabiutkie ale znowu mamy obiecanki-cacanki dla naiwnych :-)

http://www.parkiet.com/artykul/991847_Zlomrex--Brak-gotowki-nie-pozwolil-wiecej-zarobic-na-odbiciu.html

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COGNOR -0,93% 5,84 2026-06-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.