Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Re: Co myślicie o Wealth Solutions i ich inwestycjach?

Wealth Solution to firma nastawiona na wlasny zysk. "profesjonalni" maklerzy wlasciwie nie znaja sie na rzeczy. Po prostu obracaja naszymi pieniedzmi. Jeli sie zdzrzy ze inwestycja zaowocuje zyskiem to i tak ich prowizje praktycznie wszystko zjedza, a jak bedzie strata to beda cie namawiac do przeciagania inwestycji, bo kazdy rok dluzej to dla nich korzysc.
Ja zainwestowalem w wino w 2010 roku. Dzis moja inwestycja jest warta polowe, a prowizje jakie ponioslem co roku sa koszmarnie wysokie. Welth Solution nie tylko ze nie zniosl oplat po tak koszmarnej zaleczanej przez nich i zachwalanej inwestycji ale nawet ich nie obnizyl. Oni nie ponosza za nic odpowiedzialnosci. Za tydzien wychodze z tej inwestycji ostatecznie.
A tym ktorzy chca inwestowac polecam to robic na wlasna reke. Nieruchomosci, gielda, zloto.... Nawet nic nie wiedzac o gieldzie mam srednioroczny zysk ok 4 % pomimo wszystkich bess. Probowalem juz kilkakrotnie roznych ukladow i jedyne inwestycje ktore przyniosly mi zysk to MOJE WLASNE INWESTYCJE!
Inwestycja z WS w cokolwiek zawsze bedzie tak skonstruowana by ograbic nas z zyskow, a przy tym mozemy stracic kapital. Tak samo zachowuja sie wszycy inni. Zlupia was i tyle z tego bedzie. Nie ma czegos takiego ze ktos sie waszymi pieniedzmi zaopiekuje.... chyba ze" zaopiekuje" sie nimi na zawsze.