Widzę, że na forum pojawiło się kilku nowych użytkowników, ale prócz chęci wprowadzenia zamieszania, nie wnoszą nic więcej.
Kontynuując moje, kilkuletnie wpisy na tym wątku, nie zmieniam zdania, trwa spokojna akumulacja. Wychylili się na wykresie poniżej 3zl, ale jak pisałem ostatnio, nie zmienia to obrazu, szczególnie, że powrót ponad 3zl jest na dużych obrotach. Jedynie nużący jest okres tej akumulacji, ale przez to można było zebrać z rynku więcej akcji i na niższych poziomach. Co systematycznie czyniłem.
Zwracam zainteresowanym uwagę, że w ff jest zaledwie 27% akcji, (mój pakiet pomniejsza ff), a tylko w ruchach ostatnich tygodni obrócono blisko 850tyś akcji, co daje ponad 50% dostępnych. Zakładam, że spora część z tego obrotu pomniejsza ff na dłuższy czas, co w razie chęci inicjatora, ułatwia zmianę poziomów notowań.
Nie wiem czy już w tym miesiącu, czy może dopiero latem, ale liczę, że kurs zmieni się wyraźnie.
Pomijając techniczne aspekty wykresu i wymiany akcji, jest szansa, że w obecnych warunkach gospodarczych i geopolitycznych, ZUK będzie miał możliwość uruchomienia swoich możliwości produkcyjnych.
Na to liczę!
Myślcie rozsądnie i samodzielnie, bo i ja mogę się mylić.
Pozdrawiam.