Szkoda ,że nie pojawił się Wiesiek. Robiłem analizę Pepees. Wynika z niej ,że wychodzono w piątek z akcji generalnie ( obawiano się Moody's i jej relacji ). Ponieważ nie zmienili nastawienia pozostało Aa2, więc w poniedziałek będzie próba odkupienia akcji ,również Pepees. Analiza firmy według T. Bulkowskiego fundamentalnie jest Super. Wartość C/WK jest 0,61. Wartość księgowa jednej akcji na połowę 2016 r. jest 1,20 .Oczywiście to jest brutto. Do tego trzeba zminusować kredyty na skup ziemniaków i zbóż. Ale w kasie jest też gotówka, więc w sumie na czysto akcja jest warta powyżej 1,10. Wiem ,że jest trochę akcjonariuszy "umoczonych " powyżej tej kwoty, więc ja uważam ,że nie należy poniżej 1,10 sprzedawać. Bawię się Pepeesem od dość dawna ale często to był Swing. Teraz postanowiłem nie sprzedawać tylko kupować i czekać na ewentualne wezwanie. To może dać dużo większy Zysk. A tak dobrą firmę ( choć trzeba przyznać ślimakowatą w ruchach ) warto trzymać. Ma Bardzo Zdrowe Fundamenty. Tanio jej nie Oddam.