Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,01 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: CIG TFE

Dnia 2022-07-07 o godz. 20:19 ~Jasio napisał(a):
> "korekty połączonej albo jakiegoś trójkąta poziomego"
>
> Korekty złożonej zapewne? No i nie spotkałem się z trójkątem pionowym.
> Szanujmy się nawzajem i starajmy się używać sformułowań rodem z literatury branżowej a nie spod budki z piwem, gdzie komuś coś się wydaje.
> Z góry dziękuję.
>

"No i nie spotkałem się z trójkątem pionowym.
> Szanujmy się nawzajem i starajmy się używać sformułowań rodem z literatury branżowej a nie spod budki z piwem, gdzie komuś coś się wydaje."

Przeczytałem wszystko, co związane z Teorią Fal Elliotta, na czym udało mi się położyć ręce.

Cytując pracę, która położyła podwaliny pod współczesną Teorię Fal Elliotta:

Teoria Fal Elliotta, Alfred J. Frost, Robert R. Prechter
WIG-Press Warszawa 2008
Część Pierwsza:Teoria Elliotta - Rozdział Pierwszy - Ogólna koncepcja - Fale Korygujące - Trójkąty POZIOME
Strona 40
TRÓJKĄTY POZIOME JAKO FALE KORYGUJĄCE
Elliottowski podział na 8 rodzajów trójkątów.

Na stronie 42. wyjaśnienie skąd nazwa Trójkąty POZIOME

Zaręczam, że po lekturze, określenie "trójkąty poziome" przestanie wprawiać Pana w konsternację, Panie Jasio ;)

Radzę przeczytać moje wcześniejsze wiadomości, jest tam sporo merytorycznych wypowiedzi, (np. na PKN TFE) uchroni to przed ponownym wystawieniem się na pośmiewisko.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NAVIMORIN 0,00% 0,01 2018-12-27 11:30:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.