Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Chyba korekty nie będzie

Zamieszczam artykuł zdziasaij
Braster pracuje nad zmianą strategii
Marcin Halicki, prezes zarządu Braster S.A. poinformował o zakupie akcji spółki za kwotę 420 tys. PLN. Prezes nie wyklucza dalszego zaangażowania finansowego w akcje Brastera.
- To naturalne, że prezes czy członkowie zarządu nabywają akcje spółki, którą zarządzają. W ten sposób wysyłam jasny sygnał rynkowi – wierzę w tę spółkę i wierzę w jej dalszy dynamiczny rozwój. Według mnie BRASTER jest obecnie niedoszacowany lecz przewiduję, że ulegnie to zmianie. Obecnie, wraz z zaangażowanym zespołem, intensywnie pracujemy nad zmianą strategii BRASTER, którą do końca tego roku chciałbym przedstawić Radzie Nadzorczej oraz rynkowi – komentuje Marcin Halicki, prezes zarządu Braster S.A.

Słowa prezesa potwierdza wiceprezes dr Henryk Jaremek, który sprzedał Marcinowi Halickiemu 48 tys. akcji. - Transakcja sprzedaży przeze mnie pakietu akcji, ma związek wyłącznie z moją sytuacją osobistą. Wierzę w przyszłość spółki i dlatego nie planuję kolejnych podobnych transakcji. Z punktu widzenia inwestorów transakcja, w której akcje kupuje ode mnie prezes zarządu jest uwiarygodnieniem potencjału spółki – komentuje Henryk Jaremek.

Spółka Braster S.A. została utworzona w 2008 roku przez grupę pięciu polskich naukowców, którzy opracowali unikatowy w skali świata sposób zastosowania ciekłych kryształów w diagnostyce raka piersi. Naukowcy opracowali jedyną w swoim rodzaju mieszaninę związków ciekłokrystalicznych oraz innowacyjną formułę ciekłokrystalicznej emulsji, które zostały wykorzystane w autorskiej technologii produkcji matryc ciekłokrystalicznych w oparciu o metodę Continuous Liquid Crystal Film (CLCF). W oparciu o tę metodologię, spółka opracowała prototyp urządzenia Tester BRASTER - innowacyjny medyczny tester termograficzny przeznaczony do wczesnego wykrywania patologii piersi, w szczególności raka piersi.

Czytaj więcej: http://evertiq.pl/news/13566

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.