Przeczytałam ten prospekt emisyjny ze strony IPE i musze powiedzieć, że propozycja jest godna uwagi. Tak jak tam zaznaczają, istnieją różne czynniki ryzyka, a przede wszystkim na pierwsze miejsce wysuwa się ryzyko opóźnień realizaji projektów z powodu braku płynności finansowej; ie od dziś wiadomo, że wiele firm wpada w tarapaty czy wręcz upada własnie z powodu zaległości finansowych. Z drugiej jednak strony istnieją czynniki na "+".
1. Ipopema posiada znakomity zespół fachowców, a więc ludzi, którzy właściwie ocenią rynak i dobiorą inwestycje tak, aby osiagnąć możliwie największy zysk dla Klientów. Inwestują w projekty realizowane w Warszawie. a Warszawa ciągle jest zaściankiem Europy i w najbliższych latach miasto będzie się rozwijać.
2. Rynek nieruchomości to jedno, ale rynek nieruchowości ekskluzywnych to zupełnie co innego i na tym polu jest duży popyt na mieszkania/ lokale, zwłaszcza w Warszawie.
3. Ja wierzę w tę spółkę i w to co robią, myślę, że jeżeli przedstawiają podobną propozycję, to przekalkulowali ryzyka/ korzyści i może to być dobra inwestycja (Euro 2012)
Mam zamiar zainteresować się tymi Certyfikatami, ale to co napisałam to są moje luźne przemyślenia i prosiłabym ja również o wypowiedzi innych, bardziej doświadczonych inwestorów na ten temat.
Pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o kurs,