Axn pozdrawiam wzajemnie!
AGROLIGA moze zrobic 50% w dwa dni, KERNEL nie - jak ruszy to bedzie szedl jak czolg, ale nie jak rakieta - zdecydowanie wole tak. Wiecej mam AGL bo ona mimo wzrostow ma wieksze niedowartosciowanie. Choc taki TAURON potrafil podrozec w niecaly miesiac 2.5x (a i ok. 50% w 3 dni tez widac na wykresie), wiec moze KERNEL mnie zaskoczy tempem wzrostow?
Pod koniec tygodnia gwaltownie ruszylo HORTICO - formalnie spozywcza faktycznie zaplecze ogrodnictwa. Dywidendowe, dalo dobry raport, ma fundamentalne powody zeby mocno wzrosnac ale obsiadla go spekula i ciezko przewidziec co bedzie w krotszym terminie, tzn. moze byc wszystko. Mam go od dawna i trzymam. Podobnie mam tez informatyczny SEVENET, on z kolei pokazal raport ponizej oczekiwan (choc niezly), Spolka ma duzo gotowki, jej wiekszosciowy udzialowiec robi przeglad opcji strategicznych - moze byc warto ja sledzic.
Z imho pewniakow na spokojne wzrosty w srednim terminie mam od dawna ASBIS a ostatnio troche ASSECOPOL - ale to jest dywersyfikacja, na najwieksze wzrosty i to z duzym zapasem do reszty licze na spozywczych.