Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  150,60 zł , zmiana od tamtej pory: -61,69%

Re: cena do zysku

Amica kiedyś nie zarabiała, słaby bilans itd po sprzedaży fabryki naprawili bilans, zaczęli zarabiać i teraz juz tak będzie. Po transformacji gospodarczej tak było jedne firmy od razu zarabiały inne przestały i albo upadły albo przetrwały jak Amica i odbudowały konkurencyjność. Ja następnie 10 lat widzę w jasnych barwach. To jest teraz bardzo dobra firma. Ja już mam pełen pakiet jaki chciałem kupić. Ja teraz przez dłuższy czas będę się koncentrować by zbudować etf na mwig40tr by ważył 50% portfela i wtedy z PZU i GPaw w portfelu będę mieć to wszystko domknięte. Spółki które rosną i płacą dywidendy które można konsumować i zabezpieczenie w postaci ETF-a którego zawsze będzie można część sprzedać i kupić spółkę inną gdyby coś się stało z jedną z moich trzech - oczywiście nie uważam, że nawet w ciągu 30 lat te biznesy się wywalą bo to silnie konkurencyjne firmy te super biznesy ale Etfmwig40 też jest super i z tak zbudowanym portfelem można spać bardzo spokojnie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AMICA 0,35% 57,70 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.